SÅDAN BRUGES chokoladestickers

Det er sjovt, at lave flotte chokolader selv – og med chokoladestickers kan du opnå det perfekte resultat til enhver lejlighed. Følg denne guide når du laver hjemmelavede chokolader med chokoladestickers.

Step 1

For at opnå det bedste resultat, skal du have udstyret i orden. At lave de flotteste chokolader kræver udstyr du formentlig allerede har i din husholdning.

Du skal bruge:

Step 2

Gør chokoladeformen klar.

Har din chokoladeform været brugt før, er det vigtigt du pudser den ren med en vatrondel. Er den helt ny, så følg de næste steps.

Brug ikke microfiber klud, så bliver formen elektrisk og det vil drille dig både med stickers og farve.

Step 3

Er din form helt ny, pudses formen med kakaosmør.

TIP: Læg en lille knap kakaosmør på en tallerken og smelt det hurtigt i en mikrobølgeovn. Så er smørret lettere at arbejde med når du skal pudse.

Step 4

Efterpudsning af formen med kakaosmørret.

For at give dine færdige chokolader en flot, blank og glat overflade er det vigtigt, at du efterpudser formen med en ren vatrondel. 

På den måde, sidder der kun et meget fint og tyndt fedtet lag kakaosmør tilbage.

Step 5

Find dit chokoladestickers ark frem.

Tag et mærke fra arket og placér i formen.

Step 6

Pres chokolademærket forsigtigt ned i formen, gerne med en handske på, så du ikke sætter for mange fedtfinger i formen.

Step 7

Pres mærket godt ned med en vatpind så det sidder godt fast og så alle eventuelle luftbobler er væk.

Tag snippen der sidder på mærket og sæt den “ud i luften” det er den du skal hive i når mærket skal ud igen.

Step 8

Vend formen om og tjek at mærket sidder korrekt. Er der steder, hvor chokolademærket ikke hæfter til formen skal du bruge vatpinden til at få luften ud under mærket. Det vigtigste er langs med kanten, hæfter den der, er det fint.

Step 9

Fyld resten af formen med chokoladestickers.

Vend gerne formen en sidste gang for at tjekke, at alle stickers klæber til formen og at der ikke er luftbobler.

Step 10

Farvelæg formen i de farver, som du ønsker skal præge dine chokolader.

Step 11

Når du er færdig med at farve kan du vende formen og se hvordan det er gået. Er der kommet lidt farve ind under eller kanterne ikke er helt lige, kan du rette til når du har taget mærket op, dette gør du med en vatpind eller tandstik.

Step 12

Når kakaosmørret ikke længere løber/det er tørt, kan du fjerne mærkerne.

 Mærkerne fjernes forsigtigt med en pincet.

TIP: Hvis farven er iskold (fra køleskabet) kan det ske, at kanterne langs mærket knækker, når du skal fjerne dem, Så sørg for, at formen ikke kommer direkte fra køleskabet når du fjerner det.

Step 13

Når du har farvelagt motivet, fyldt dine chokolader og de er klar til at vende ud, har du dit flotte og indbydende resultat – lige til at servere.