Det er sjovt at bruge chokoladestickers

Mange er begyndt at lave deres egne chokolader, som en hobby. Det har aldrig været sjovere, at lave sine egne flotte fyldte chokolader – og med chokoladestickers kan du gøre dem flotte og helt unikke. De vil være et stort hit hos dine gæster eller som sød værtindegave.

Vores chokoladestickers er lavet af fødevaregodkendt folie. Så du trykt kan bruge det i dit professionelle køkken også.

Vi har samlet lidt spørgsmål og svar til, hvordan du bruger chokoladestickers mv.

BEMÆRK at chokoladestickers ikke er spiselige, det er klistermærker du bruger til at lave mønstre på dine chokolader og fjernes derefter og kasseres!

Spørgsmål og svar om chokoladestickers

  • Hvad skal jeg bruge til chokoladestickers?

    For at komme godt i gang med stickers skal du bruge:

    Hobbykniv - Til at fjerne evt. tekster eller detaljer inden i mærkerne du har bestilt.

    Handsker - Så du ikke laver fedtfingre på dine chokolader og for at holde hygiejnen i top.

    Vatrundel eller vat - Til at pudse formen med.

    Vatpind - Til at trykke mærkerne fast og til at rette til når mærket tages op, hvis der er kommet lidt farve indunder.

    Evt. tandstik - Til at til at rette til, når mærket tages op, hvis der er kommet lidt farve indunder eller hvis du skal rette linjer skarpt til.

    Pensler eller airbruch - Til at farvelægge med.

    Farvet kakaosmør - Til at give din chokolader de ønsket farver.

  • Hvordan bruges chokoladestickers?

    Sådan gør du:

    Du kan også se step-by-step i billeder her: step-by-step

    Eller min video her: Chokoladestickers - hvordan.

    1. Hvis der er detaljer i mærkerne, kan du starte med at tage dem ud med en hobby kniv. Det gør det lidt nemmere.
    2. Rens hvert hulrum grundigt med en vantrundel.
    3. Er formen ny eller har du brugt sæbe sidst du vaskede den, så puds formen med ren kakaosmør,
      så den er klar til ny chokolade. Smelt en enkelt cacaosmør knap og kom lidt på vatrundellen og puds.
    4. Tilføj mærket og tryk ned med en vatpind for at sikre, at alle luftbobler fjernes. Sørg for at flappen eller anden lille del af
      mærket sider ud over kanten, eller lad flappen stå lige op i formen, så du kan hive i denne når du skal have mærket af.
    5. Tjek på bagsiden om du har fået sat mærket godt fast, det gælder især i kanten rundt, så der ikke kommer farve ind under.
    6. Farv formen med den ønskede farvet kakaosmør, som du normalt vil gøre, evt. med airbruch.
    7. Fjern mærket herefter og kassér. Brug en pincet men pas på ikke at ridse formen.
    8. Farv igen med farvet kakaosmør som ønsket, der hvor mærket har været.
    9. Lad kakaosmørret tørre.
    10. Fyld chokolade i og gør som du plejer.

    Prøv evt. første gang du bruger mærkerne, at sætte et par i og farve med kakaosmør.
    Så du har en fornemmelse af hvordan det virker for dig, inden du går i krig med mange former og farver.

    God fornøjelse 🙂

  • Hvor længe kan mærket side i formen?

    Vi har testet rigtig meget på forskellige måder for at få så mange mulige situationer ud af det når chokoladestickersne er i formen. Vi har testet op til 4 dage uden problemer. Prøv evt. selv blot at sætte et par mærker i og lad dem side i den tid du normalt vil arbejde med. Så kan du se hvordan det hele går hjemme hos dig.

    Det er altid forskelligt, hvordan vi pudser formene hver i sær.

    Er din form ny eller har den været vasket med sæbe eller ren sprit, så ta en kakaosmør knap, smelt den og dup en vatrundel i den og puds derefter formen godt. Den skal ikke have meget kakaosmør men lige nok til at formen er lidt fedtet.

  • Hvad skal jeg gøre, hvis mærket sidder fast i formen?

    Vi oplever normalt ikke at denne folie efterlader limrester, det er ikke sket med denne nye folie.

    Skulle det alligevel ske, at mærket sidder fast i formen, så kan du fjerne limrester med husholdningssprit. Herefter skal du pudse formen op med kakaosmør igen.